Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

RAIN KRÓNIKA: 2000.10.26.

CSÜTÖRTÖK / THURSDAY




MIT CSINÁLT JI-HOON EZEN A NAPON?


Háttértáncosként Park Ji-yoon énekesnővel lépett fel.



Dilemma a dátummal kapcsolatosban:

A koreai Wikipédia Music Bankről szóló cikke szerint 1998.06.16. és 2001.08.09. között az adásnap kedd volt, és az egész oldalon ezt vezetik végig a részletekben is (pl. a műsorvezetők terminusainak megadásánál).

Ezzel szemben a Bilibili videómegosztón sok videó található 韩流资料库 feltöltésében a régi adásokból, és ott már 2000.10.12-től megtörténik a váltás, addig keddi napokra vannak dátumozva a felvételek, utána pedig csütörtöki napokra.

Ez utóbbi igazát látszik megerősíteni egy korabeli újságcikk is. A Dong-A Ilbo azt írja, hogy Uhm Jung-hwa Music Bank Comeback Specialje november 2-án lesz, ami csütörtöki nap. [1]



🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧


A NAP ESEMÉNYEI, HÍREI ÉS TUDÓSÍTÁSAI (áttekintés):


🎤LB     KBS MUSIC BANK - PARK JI-YOON: SONG OF THE MOONLIGHT

              🎥   20001026-001 RAIN as backup dancer - Park Ji-yoon_Song Of The Moonlight
                      (KBS Music Bank)
              📸   20001026-0001, 002 Screenshot, Gif


#BackupDancer   #Trainee   #ParkJiYoon   #SongOfTheMoonlight   #KBSMusicBank

🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧


Mivel Park Ji-yoon a Song Of The Moonlighttal is a koreai televíziós csatornák zenés műsorainak szokásos köreit járta végig, ezért szerencsére sok jobb-rosszabb minőségű felvétel maradt meg ezekről. A fellépések egy részének nem ismerjük a pontos idejét, de a felvételek október vége és december eleje között készültek, tehát nagyjából két, két és fél hónapot ölelnek fel.

Több érdekes dolog is megfigyelhető általuk. Egyrészt lenyűgöző, hogy Ji-hoon mennyire szinkronban mozog az énekesnővel. Minden apró mozdulatát átveszi, szinte összeolvad vele. De csak szinte, mert egy dologban élesen különbözik tőle: a mozgása sokkal harmonikusabb, gazdagabb, lágyabb és kifejezőbb, mint a szólistáé. Mivel Park Ji-yoon maga említette, hogy a tánc nem az erőssége, ezért talán nem veszi zokon, ha kiemeljük, hogy Ji-hoon mozgásában ott lüktet a zene ritmusa, a mozdulatai értelmet nyernek, és nála kicsit sem hasonlítanak küszködően végzett ritmikus tornagyakorlatra.

Nem lehet nem felfigyelni arra sem, hogy ezek a felvételek Ji-hoon életének legnehezebb szakaszában készültek. Erről a teljes mosolytalansága és arcvonásainak keménysége árulkodik, ami miatt hirtelen jóval idősebbnek tűnik a koránál (itt még éppen csak 18 éves múlt). A mozgása viszont minden fellépésen a végtelenségig pontos és összeszedett.






[A videótárban is megnézheted: / You can also watch it in the video library: 20001026-001]




20001026-0001


Már ekkor megcsodálhatjuk Ji-hoon kezének bámulatosan finom mozgását, amely majd Rain különös ismertetőjegye is lesz:

20001026-0002








🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧


MEGJEGYZÉSEK / NOTES:

[1]
동아일보 (Dong-A Ilbo), 2000.10.30.
[대중음악]엄정화 "더 섹시하게… 더 당당하게"
Idézet:  "엄정화는 2일 KBS 2TV ‘뮤직 뱅크’에서 컴백 스페셜을 갖는다."



[20001026-001]
韩流资料库
朴志胤 - 月光之曲 (KBS Music Bank 2000.10.26)

Screenshot, gif by Harudo11

🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése