Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

Az énekes Rain magyar fanklubja, a 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN' (KOFICE)



Az írás a Cloud Hungary tevékenységéről még az elmúlt évben jelent meg a KOFICE oldalán, de mi csak jóval később vettük észre. Ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen figyelem kíséri a munkánkat. Köszönjük Danának a cikk gyors lefordítását!






가수 비(Rain) 헝가리 팬클럽 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN'


Forrás: http://www.kofice.or.kr/c30_correspondent/c30_correspondent_02_view.asp?seq=10472
KOFICE
[등록일] 2014-09-25

가수 비(Rain)의 헝가리 팬클럽인 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN (헝가리 구름: 대단한 비)'가 최근 온, 오프라인상 활발한 활동을 재개하며 현지 헝가리 한류 팬들 사이 큰 관심을 모으고 있다.


<가수 비(Rain) 공식 헝가리 팬클럽 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN' 로고 사진>



지난 2012년 6월부터 활동을 시작한 비의 공식 헝가리 팬클럽 '헝가리 구름'은 헝가리 내에선 가장 처음으로 시작된 한류 관련 팬클럽 중 하나로 현재까지 팬클럽 회원 수 약 700명 이상이 가입해 있으며 다양한 온, 오프라인상 활동들을 통해 비 헝가리인들에게 알려왔다.

<'헝가리 구름: 대단한 비' 공식 헝가리 팬클럽 홈페이지 화면> 


이어 작년 2013년도 한국문화산업교류재단 커뮤니티 지원 사업을 통해 헝가리 현지 한류 팬 커뮤니티 형성에 큰 발판역할을 하였다. 하지만 비가 군대에 있는 관계상 활동이 뜸하여 팬클럽 활동도 점차 줄어들었으며, 더불어 작년 하반기부터 여러 아이돌 그룹들을 위주로 한 K-Pop 팬덤이 폭발적으로 늘어나며 헝가리 현지 한류 팬층에 큰 변화가 있었다.

현재 헝가리 내 약 80개 이상의 K-Pop 아이돌 팬클럽들이 존재하며 전반적인 K-POP클럽들도 약 50여 개가 넘는다. 더불어 이중 회원 수 약 1,000명을 넘는 팬클럽들이 반 이상이다. 더욱 놀라운 점은 대부분의 팬클럽이 지난 1년간 생겼다는 점이며 많은 헝가리인들도 특히 지난 1년간 급격히 증가한 한국과 한류에 대한 인지도를 체감한다고 표하고 있다.

<'헝가리 구름: 대단한 비' 페이스북 그룹 화면>


이처럼 급격히 변화 및 확산되고 있는 현지 한류 전개 상황이 ‘구름 헝가리’ 와 같은 팬클럽들에게 어떤 영향을 미치는지 미지수였다. 특히 비의 경우 작년까지 활동이 뜸하였으며 언론상에서도 특별히 언급된 바 없기 때문에 현지 헝가리 팬클럽 ‘구름 헝가리’의 경우도 기존에 비해 활동이 거의 없었다.

올해 초 6년 만의 새 정규 앨범 <Rain Effect>가 발매된 후 부다페스트 시내에서 신곡 “La Song”의 플래시몹 등을 펼쳤으나 그 외 별다른 활동은 없었다. 따라서 한류 스타들의 활동이 뜸해지거나 인지도가 떨어질 경우 현지 팬덤에 어떤 영향을 미치는지 알기 어려웠다.

기존의 비 팬들이 다른 가수 팬클럽으로 옮겨갔는지 K-Pop 이나 한류에 대한 전반적인 흥미와 관심이 줄어들었는지 알기 어려웠으나 이번 달 그 궁금증이 모두 풀렸다.

지난 9월 17일 비가 주연으로 나오는 드라마 <내겐 너무 사랑스러운 그녀>의 첫 방영 후 <헝가리 구름>의 활동이 확연히 재개되었다. 9월 초부터 <내겐 너무 사랑스러운 그녀>의 온라인 홍보활동으로 시작하여 매회 예고편 및 촬영현장들을 헝가리어 자막과 함께 설명하는 블로그들이 여럿 생겼으며 비의 인터뷰 동영상, 다른 방송 출연 및 CF 동영상 등 약 200여개의 클립들까지 헝가리어 자막과 함께 업로드 하였다.

더불어 이번 드라마와 관련된 수많은 영문 및 한글 팬 사이트에 기재된 블로그 엔트리들을 번역하여 <구름 헝가리> 홈페이지에 업로드 해오고 있으며 매주 <내겐 너무 사랑스러운 그녀> 에피소드 같이 보기 이벤트를 시작하였다.
<‘내겐 너무 사랑스러운 그녀’ 촬영현장 헝가리 블로그>

초창기부터 '구름 헝가리' 팬클럽 활동을 해온 30대 유딧 (Judit)씨는 “오랜 기다림 끝에 (비가) 다시 활동을 시작하여 너무 기쁘고 이번 드라마가 많은 인기를 끌길 바란다”고 하였으며 헝가리 대학생 아그네쉬 (Agnes)씨는 “어떻게 비를 사랑하지 않을 수 있나요? 새로운 한류 스타들이 많이 생겨나고 있는데 우리에겐 비가 최고”라고 전하였다. 이어 40대 주부인 일디코 (Ildiko) 씨는 “비록 공백 기간이 길게 느껴지긴 했지만 앞으로 더욱 많은 활동들을 펼치길 바란다”고 설명하였다.

이번에 새로 시작된 드라마를 통해 활동을 이어가는 비를 보며 진심으로 반가워하는 헝가리 팬들의 모습은 한류 팬덤이 일시적인 현상이 아닌 앞으로 장기적으로 세계대중문화에 더욱 깊게 뿌리 내려갈 수 있다는 희망을 품게 하였다.

향후 헝가리 내 더욱 많은 한류 팬클럽들이 생겨날 것으로 보이는 시점에서 한류가 어떻게 더욱 발전되고 확산되어 갈지 다시 한 번 생각해 보는 계기였다.

 ※사진출처: <CLOUD HUNGARY>


  • 성명 : 강형석[헝가리/부다페스트]
  • 약력 : 현재) King's College London 문화미디어창조산업 박사과정
    Central European University (한국국제교류재단 글로벌 e-스쿨 유라시아 컨소시엄)
    Teaching Assistant




Magyar fordítás
Fordította: Dana


Az énekes Rain magyar fanklubja, a 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN'



Rain magyar fanklubja, a 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN (헝가리 구름: 대단한 비)' nemrég újra elkezdte on- és offline aktív tevékenységét és ezzel a helyi hallyu-fanok érdeklődését is felkelti.

<Rain hivatalos magyar fanklubjának, a 'CLOUD HUNGARY: INCREDIBLE RAIN'-nek logója>


A 2012 júniusától tevékenykedő hivatalos fanklub, a „magyar felhő” egyike a legelső hallyuhoz kapcsolódó rajongói csoportosulásoknak, amely mára már több, mint 700 tagot számlál, és amely mind on-, mind offline tevékenységeken keresztül igyekszik megismertetni a magyarokkal Raint.


<A 'Cloud Hungary: Incredible Rain' hivatalos fanklub honlapjának borítója>


Továbbá 2013-ban is - a KOFICE támogatásának segítségével - komoly szerepet játszott a magyar rajongói közösségek megalakításában. Azonban Rain katonai szolgálata miatt kevésbé tudott aktív lenni, és ezzel párhuzamosan a rajongói csoportok aktivitása is csökkent, ráadásul a tavalyi év első felében számos idolcsapat jelent meg, melynek következtében a k-pop fandomok robbanásszerűen megszaporodtak, és ezzel együtt a magyar rajongás mibenléte is jelentős változáson ment keresztül.

Jelenleg Magyarországon kb. 80 k-pop idol fanklub van, és több, mint 50 általánosságban a k-poppal foglalkozó fanklub létezik, ezeknek több, mint fele 1000-nél is több főt számláló csoport. További érdekesség, hogy a legtöbb csoport az elmúlt egy évben jött létre, ahogy az elmúlt egy évben kezdődött meg a magyarok nagyfokú érdeklődésének folyamatos növekedése is Korea és a hallyu iránt.



<'Cloud Hungary: Incredible Rain' – Facebook csoport borítója>


Nem ismert még, hogy az ehhez hasonló komoly változások és mai hallyu állapotára jellemző erőteljes terjeszkedés, a Cloud Hungary-hez hasonló klubokra milyen hatással van. Különösen igaz ez Rain klubjaira, aki tavaly szinte egyáltalán nem volt aktív, és mivel nem történt vele említésre méltó esemény, ezért a magyar fanklub, a Cloud Hungary is a szokott szintjéhez képest alig volt aktív.

Az idei év elején, a 6 év után megjelent új, nagy album, a Rain Effect kapcsán Budapest belvárosában a La Song dalt népszerűsítették egy flashmobbal, de ezen kívül más klub-aktivitás nem történt. Nehéz tehát megállapítani, hogy milyen hatással bír a fandomokra a hallyu sztárok aktivitásának gyakorisága vagy épp az érdeklődés megcsappanása. Nem nagyon tudható, hogy Rain rajongói más énekesek fanklubjába vándoroltak-e, vagy esetleg csökkent az érdeklődésük, lelkesedésük általánosságban a hallyu iránt, de e hónapban kíváncsiságunk kielégült.

Október 17-én a Rain főszereplésével induló sorozat, a My Lovable Girl első előzetesét követően a Magyar Cloud aktivitása újra megkezdődött. Október elejétől elkezdődött a My Lovable Girl online promótálása, minden részt, előzetest és forgatási felvételt magyar felirattal és magyarázatokkal feltöltötték a blogra, emellett Rain interjút, más felvételeket, reklámokat, összesen több, mint 200 klipet töltöttek fel magyar felirattal. Továbbá a sorozattal kapcsolatos angol és koreai nyelvű fan oldalakon megjelenő blog-bejegyzéseket is lefordították, a magyar Cloud oldalára feltöltötték és elindították a „Nézzük együtt a My Lovable Girl”-t eseményt is.


<A ‘My Lovable Girl’ felvételeinek helyszíne a magyar blogon>


Az esemény kezdetekor a magyar Cloud oldalán a harmincas Judit így nyilatkozott: „Örülök, hogy hosszú várakozás után újra tevékeny (Rain), remélem, sokak érdeklődését felkelti az új sorozat”. Az egyetemista Ágnes hozzáfűzte: „Hogy lehet nem szeretni Raint? Sok új hallyu sztár jelent meg, de nekünk Rain a legjobb.” A negyvenes háziasszony, Ildikó szerint pedig, „Habár úgy érzem, a comeback sokáig váratott magára, remélem, ezek után Rain sokkal aktívabb lesz”.

A Rain új sorozata kapcsán elindult aktivitás, melyet a magyar rajongók őszinte szívvel üdvözöltek, reméljük nem bizonyul átmeneti állapotnak, hanem állandósulva hozzájárul a koreai populáris kultúra még szélesebb körű elterjedéséhez. És ez egyben egy lehetőség is arra, hogy újra elgondolkodjunk azon, hogy az egyre inkább szaporodó hallyu fanklubok, hogyan hatnak a hallyu fejlődésére és alakulására.


Fotók: Cloud Hungary


  • Név: Kang Hyung.Suk - Magyarország / Budapest]
  • Életrajz:
    Jelenleg) King's College London; Kultúra, Média és Kreatív Ágazatok Tanszék
    , PhD
Közép-európai Egyetem (Korea Foundation Global e-School Eurasia Consortium) Tanársegéd



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése