Végtelen erőfeszítés, végtelen kitartás, végtelen szerénység. (Rain vezérelve)

Tudtam, hogy ránézésre nem tűnök valami nagy számnak, a megjelenésem sem túl vonzó, de a bensőm elég rendkívüli. Minden színpadra lépés előtt azt mondom magamnak, hogy én vagyok a legjobb, és minden előadás után ugyanúgy azt, hogy nem én vagyok. Ezért minden fellépés előtt 120 százalékosan kell felkészülnöm, hogy az előadáson 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Ennek érdekében minden álló nap folyamatosan képzem magam. Már nagyon hosszú ideje alváshiányban szenvedek, mert ha éppen nem dolgozom, akkor vagy edzek, vagy a koreográfiákat és a dalokat próbálom. Éppen úgy, mint a filmfelvételek idején, ha valamit nem csináltam jól, képtelen vagyok aludni. Akár színészként, akár énekesként, a legjobbat kell tudnom kihozni magamból. De nem kell aggódni, hogy most nincs elegendő időm az alvásra, jut arra majd bőven a halálom után. (Rain)

Ez a fiatalság, ez az egészség... és a túlcsorduló önbizalom... az erőfeszítés, amit az oly hihetetlen előadásai sikeres megvalósításáért tett... és a tehetség, amit felmutat, ezek töltenek el spontán tisztelettel engem. Azt gondolom, hogy a történelem a fontos személyiségek között fogja jegyezni. Úgy, mint aki színészként és zenészként egyaránt sikeres lett. ...
Ami igazán meglepő Ji-hoonban, az az, hogy egyfajta düh, bosszúvágy és szomorúság, az összes efféle sötét, komor negatív motiváció az ő esetében rendkívül optimista és derűs módon ölt testet.
(Park Chan-wook rendező)

Rain a Be The Star zsűrijében (2012.09.06.)




Úgy tűnik, hogy Rain is azok közé tartozik, akik "a humorban nem ismernek tréfát". Saját szakmáját nem engedi elviccelni, nem hagyja szó nélkül a sekélyes próbálkozásokat. Bár ez a vetélkedő csak a katonai szórakoztatás egy formája, amelyen a jelentkezők nagy része - feltételezem -, a "csináljunk valamit, jobb mint a laktanyában" alapon indul, és ezért a produkciók egy része nézőpróbálóan dilettáns is lehet, Rain mégis komolyan vette annyira, hogy a szakmai kritériumok minimumát éreztette a versenyzőkkel. De miért is ne tette volna? Ha már ilyen kalibereket ültettek a zsűribe, akkor a legkevesebb, hogy az indulók is komolyan vegyék magukat. De szerencsére azért voltak sokan, akik kedves igyekezettel próbálták meg tehetségüket megmutatni.


Mint a Honvédelem Média Ügynökségénél szolgáló katonát, Raint is felkérték, hogy legyen a katonaságnál zajló "Be The Star" elnevezésű tehetségkutató program zsűrijének tagja. A verseny szeptember 6-i fordulója KT&G Centerben (Kanghwa-do) zajlott.

A januárban kezdődött verseny zsűrizésében Park Hyo Shin és Kang Chang Mo már korábban részt vett, de mellettük most először szerepelt Rain a bírálók körében.








Rain oktatóként és mentorként őszinte tanácsokat adott a fordulóba jutott katonáknak. Azt mondta, hogy "Három dolgot szeretnék kihangsúlyozni. 'A szemekben látható tekintetet', 'a mérhetetlen önbizalmat', és 'a próbálkozást, bármi lesz az eredmény'. A több tehetséget felmutató versenyzőkre fogok szavazni, sokkal inkább, mint azokra, akik csak jól énekelnek."




Rain magasra értékelte Park Joon Woo őrmester énekesi képességeit, kiemelve: "Annyira jól énekel, hogy még a profi trot-énekesekre is szégyent hozna. Azt hiszem, talán rá kellene őt szabadítani a japán enka-piacra, egy leszerelése után kiadott lemezzel." (A trot egy régebbi, egyszerű kétnegyedes ütemű koreai pop-műfaj, az enka egy szentimentális japán könnyűzenei műfaj, mindkettő főként az idősebb korosztályokban népszerű. - a ford. megj.)

Rain indokoltan csípős, szókimondó hozzászólásait a versenyzők feszülten hallgatták. Rain véleménye szerint: "Elengedhetetlen, hogy megkeresd a saját stílusodat. Hajlamos vagyok utálni, ha valaki másnak a hangját utánozza." 

Szintén tanácsot adott Yang Ji-hoon őrvezetőnek, aki Rain "How To Avoid The Sun" című slágerét énekelte: "Alapvetően nincs semmi, amit Ji-hoon ne tudna megtenni. Kérlek, ne vedd át a hangszínemet. Az előadásodban talán sokkal inkább az éneklésre kellett volna koncentrálnod, mint a táncolásra."

A szeptember 6-i forduló 39 versenyző csapatából 10 jutott tovább a döntőbe, amelyet majd 24-én tartanak.




























 

















Forrás: http://memo-rain.ning.com/profiles/blogs/12-09-07-kfn-tv-rain-be-the-star-audition
http://memo-rain.ning.com/profiles/blogs/07-sep-12-sstvpress-rain-s-reasonable-scathing-remark-during-an
http://memo-rain.ning.com/profiles/blogs/pic-12-09-06-rain-be-the-star-audition-cap-picture
Szerző, fordító: Harudo11










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése